Hääkuvauksen kovikset TOP6, eli miten löytää oma valokuvaaja

Tein itselleni syyslupauksen: hoidan vuonna 2016 perheeni kuva-asiat kuntoon. Kuvautan lapset ja perheen. Lisäksi hemmottelen itseäni ja puolisoani kuvauksella, sillä tämä asia on ollut retuperällä liian pitkään. (Aivan, ne kengät ja suutarit…)

Kun vaihdoin roolia valokuvaajasta kuvattavaksi, kohtasin yllättävän ongelman. Valokuvaajien löytäminen on ihan valtavan vaikeaa! Suorastaan mahdotonta! Miten ihmeessä on mahdollista löytää itselleen valokuvaaja!? Onko kukaan ikinä onnistunut? Isoimpana oli tietenkin kysymys: miten voi olla, etten ole hääkuvaajana tiennyt tästä ongelmasta mitään. Valokuvaajan ja kuvattavan yhdistää vain sattuma, toivottavasti useimpien kohdalla kyseessä on onnekas sattuma.

Olen istunut tuntikausia koneella ja etsinyt kuvaajaa ottamaan kuvia minusta ja miehestäni. Olen guuglannut, selaillut palveluhakemistoja, turhautunut ja tiputtanut hanskat monet kerrat. Siitäkin huolimatta, että minulla on etulyöntiasema. (Takana hääalaa jo yli 10 vuotta.)  Ei. Voi. Olla. Näin. Vaikeaa. Valokuvaajan etsiminen turhauttavaa ja ärsyttävää, vaikka sen pitäisi olla ihanaa, iloista ja kutkuttavaa.

Olisin tietenkin voinut valita helpon tien. Olisin voinut valita vanhojen tuttavuuksien joukosta suosikin ja mennä sillä. Halusin kuitenkin kokea taas löytämisen iloa. Halusin kokeilla pöydän toista puolta, mutta en olisi ikinä arvannut sitä näin vaikeaksi. Suorastaan mahdottomaksi!

Joten! Tässä oman etsintäni lopputulos. Päätin julkaista oman karsintaprosessini loppusuoran, eli suosikkini suomalaisista (hää)kuvaajista, että edes yksi epätoivoinen etsivä saisi pohdinnoistani apua. Hääkuvaajat eivät ole suosiojärjestyksessä, mutta huomioitavaa on, että vain Ari Hallami on itselleni uusi nimi, jonka löysin neulaetsinnöissäni, ja hänetkin toisten kuvaajien suosituksesta.

 

Suomen hääkuvauksen kovikset TOP6 (Senjan mielestä)

Screen Shot 2016-02-29 at 16.46.26
Timo Soasepp
Timon tyyli ja silmä ovat pettämättömiä. Hänen kuviaan katsellessaan vaikuttuu uudestaan ja uudestaan.  Timo on kuvissaan tinkimätön ja se suorastaan tihkuu kuvista. Ehdottomasti yksi Suomen kuumimmista nimistä, joka tulee paranemaan entisestään tulevina vuosina.

 


Johanna Hietanen Photography
Pitkän linjan konkari, mutta silti edelleen raikas tuulahdus Suomen potrettiskenessä. Persoonallinen oma tyyli, kaunista ja yllättävää, ei tyydytä helppoihin ratkaisuihin. Johannan ja Jounin kuvista huomaa, että sitä tehdään suurella taidolla ja rakkaudella.

 


Ari Hallami
Ari oli yksi uusista tuttavuuksista. Hän pääsi yllättämään minut hieman nurkan takaa ja hullaannuin kuviinsa toden teolla! Arin kuvissa minua miellyttää niiden rouheus ja viimeistelemättömyys. Erittäin, erittäin vaikuttavaa.

 


Anna Äärelä
Annan herkät kuvat ovat heikkouteni. Annan kuvissa on jotain taianomaista ja hänen sommittelutaitonsa on käsittämätön. Tuntuu kuin Anna vangitsisi kuviin rinnakkaistodellisuuden.

 

Screen Shot 2016-02-29 at 16.42.02
Jaakko Sorvisto
Jaakon kuvissa on aina pisara iloa, kauniin toteutuksen keskellä. Jaakko muuten voitti Vuoden 2015 kauneimman häämiljöökuvan HÄÄT-lehden kilpailussa. (En ihmettele.)

 

gallery200
Tuomas Mikkonen
Tuomas on suomalaisen hääkuvauksen grand old man, vaikkei Tuomas vielä niin vanha olekaan! Tuomas asettaa alan standardit ja muut yrittävät pysyä perässä. Tuomaksella on erittäin kaunis ja tasainen kädenjälki ja hänen kuvansa huokuvat vangitsevaa rauhaa.

 

Myös alla olevat kovikset on koviksii.
- Iiro Rautiainen
- Aarography
- Petra Veikkola
- Susanna Nordvall
- Gerasimovich Photography

P.S. Olethan myös katsonut jo Kamerakoulun top10-listan vuodelta 2013?

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*