Miinus kuusitoista

talvihaat_008talvihaat_003

Muistatteko viime talven kylmät viikot? Kun Siperiasta työntyi luoksemme kylmää ja miinuslukemat pyörivät yli -20 asteessa? Samalla viikolla Endorfiinikoukussa-blogin Elina meni naimisiin. Olimme sopineet kuvauspaikaksi upean metsikön, jota olin jo pitkään katsellut sillä silmällä. Pakkasen kiristellessä taisin itsekin hieman kiristellä hampaitani. Olimme suunnitelleet kuvausta hartaasti ja tärkein lanka oli koko ajan ollut metsä. Kuvauspäivänä kävelin junalta kotiin tuntia ennen h-hetkeä. Yli kahdenkymmenen miinusasteen pakkanen tarttui nopeasti sormiin ja poskiin. Jalat tunnottomina kävelin kotiin ja mietin kauhuissani kahta asiaa: Miten saan sormeni laukaisemaan kuvia tässä kylmyydessä? Ja miten ihmeessä hääpari tulee selviämään metsästä? Pitääkö sittenkin turvautua sisätiloihin? Elinalla oli kuitenkin kova taistelutahto – metsään mennään.

Kuvausmetsä oli aivan kotini vieressä, joka oli suorastaan ainutlaatuista. Pakkasin vain kuvaustavarani, astuin ulos ja kävelin kuvauspaikalle. Tuon tunnin aikana oli taivas mennyt pilveen ja asteet tippuneet melkein kymmenen pykälää, niitä oli enää -16. Niin, miinus kuusitoista. Taivaalta leijaili pieniä lumihiutaleita ja lämpötilaero aamuun oli niin suuri, että se tuntui suorastaan lämpimältä!

Sitten kuvasimme satumetsässä. Taivaalta lenteli pieniä onnenhippusia, metsä kuulsi hennon lumipeitteen alta. Metsä oli taianomainen, kuten on näiden kahden rakkauskin.

talvihaat_001-8

talvihaat_007talvihaat_004talvihaat_003talvihaat_001talvihaat_004endorfiinikoukussa_001talvihaat_009endorfiinikoukussa_001-2