Ystävät, joita et vielä tunne

muotokuvaus_006

Maailma on täynnä ystäviä, joita et ole vielä tavannut. He ovat kuitenkin jo syntyneet ja elävät elämäänsä, kuten sinäkin. Ehkä olette olleet supermarketissa samaan aikaan. Ehkä jammailitte samalla keikalla. Polkunne risteilevät, kohtaamista ei voi kiiruhtaa, mutta kun viimein kohtaatte, teillä on paljon kirittävää kuulumisissa.

Tapasin Tainan ensimmäisen kerran Tammisaaressa. Oli kesäkuun loppu ja kuta kuinkin tiesimme mutkan kautta toisemme ulkonäöltä. Siellä kesäisessä kaupungissa meillä oli monta lyhyttä kohtaamista: söimme lounasta yhdessä, vitsailimme televisio-ohjelmista, hymyilimme kävelessämme vastaan toisiamme.

Olimme 27-vuotiaita. Paikka oli Tammisaaren synnytyssairaala. Kohta maailmassa oli pieni tyttö, pieni poika – ja uusi ystävyys.

On huikeaa, miten elämä on kuin junamatka. Mukaan nousee uusia ystäviä ja laiturille jää vilkuttamaan vanhoja. Yhtä tärkeitä ja rakkaita jokainen.

Omat tyttäreni kasvavat ja heidän kanssaan vietämme ihania hetkiä pohdiskelevien keskusteluiden äärellä. Minä tietenkin yritän ujuttaa mukaan viisauksia, viittoja tien varteen. Seuraa aina paikallista. (Erittäin toimivaa.) Pidä oma sydän puhtaana. (Jos et muuta muista, niin muista tämä.) Keikkakädet! (Festareilla tiedät kyllä miksi.) Et tunne kaikkia sydänystäviäsi vielä.

Oikeastaan mikään uusi ei ole kovin pelottavaa, sillä se voi olla asema, jossa ystävä odottaa.

Kuvissa on siis Taina. Hän on ystävistäni se, jonka kanssa olen päässyt hurjalle matkalle valokuvien ja luomisen maailmaan. Olemme luoneet erikseen ja yhdessä, jakaneet ajatuksia, innostuneet, inspiroituneet. Otamme molemmat kuvia muista, mutta meitä ei kuvissa useinkaan näy.  Tänä kuulaana kevätiltana korjasimme asian.

muotokuvaus_003muotokuvaus_002muotokuvaus_005muotokuvaus_001puunalla_002